banner388
banner390

OMÜ Olimpik Havuzu yenilenen yüzüyle tekrar hizmete açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Olimpik Yüzme Havuzu, yapılan tadilatlar ve yenilemeler sonrası tekrardan vatandaşa hizmete açıldı.

OMÜ Olimpik Havuzu yenilenen yüzüyle tekrar hizmete açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Olimpik Yüzme Havuzu, yapılan tadilatlar ve yenilemeler sonrası tekrardan vatandaşa hizmete açıldı.

26 Temmuz 2024 Cuma 23:49

Atakum ilçesi İncesu mevkisinde yer alan OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu, 2001 senesinde vatandaşa hizmet vermeye başlamıştı. Olimpik havuzunun birtakım kısımları hasar gördü. 2021 senesinde tadilat işlemleri başlatılan yüzme havuzu; yapılan yenilenmelerden sonra tekrar vatandaşa hizmet vermeye başladı. 50 metre uzunluğunda, 8 kulvarlı ve 5 metre derinliğinde çok amaçlı bir atlama atlama havuzunu çatısı altında barındırdığı ve bin 400 seyirci kapasitesine sahip olduğu aktarıldı. Yüzme havuzunun denize sıfır konumda yer almasından dolayı ülkenin sayılı tesislerinden biri niteliğinde.

BÜTÜN HALKIMIZ TARAFINDAN KULLANILABİLİR

Havuzun açılışında bilgilendirmede bulunan OMÜ REKTÖRÜ Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Üniversitenin genel olarak hem kampüsü hem de üniversite içerisinde etkinlik alanlarını ve diğer alanlardaki imkanları olabildiğince üniversite personellerinin kullanmasını istiyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye'deki en fazla milli sporcu barındıran üniversitelerden bir tanesidir. 19 Mayıs şehri olan Samsun'un spor ile anılan, spora destek bir şehir olması Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bize gurur veriyor. Sadece yüzme havuzu değil bunun dışındaki imkanların da ayağa kaldırılarak bundan sonraki süreçte sağlığı tehdit etmeyecek şekilde kontrollerini sıklaştırmak şeklinde kullanılmasını arzu ediyoruz. Bu tesis üniversitenin işlettiği, üniversitenin bünyesinden kalan bir yapı ancak bütün halkımızın kullanmasını arzu ettiğimiz bir yapıdır.

Üniversite personelinden özel olarak şunu istiyoruz: Lütfen kendinize vakit ayırın. Böylesine olimpik yüzme havuzunu bütün şartlara elverişli hale getirmek suretiyle Samsun halkının hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz. Üniversitedeki imkanlar sadece üniversitemizdeki öğrenciler açısından değil, eğitimde, okul öncesinde etkinlik yapmak isteyen her kulübe veya gruplara imkan sunacak. Üniversitemiz burada sadece işletme anlamında değil hem sağlık hem düzenleme açısından bir garanti olarak görüyorum. Burası üniversitenin bünyesinde olan bir yapı ancak bütün halkımızın kullanmasını arzu ettiğimiz bir yapıdır. Tesisin onarımını yapan Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ederim" ifadelerini aktardı.

Havuzun açılışında yaş kategorilerinde yüzme yarışmaları düzenlendi. Yarışmaya katılım sağlayan sporculara Rektör Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celalettin Sula ve protokol üyeleri madalyaları takdim etti.  

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 26.07.2024 23:57
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberHavuzOmü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Idari personel 2024-07-27 00:35:13

Üniversiteler belediye başkanı gibi olmamalı. Keşke öğrencilerin kayıt döneminde sürekli karşılaştıkları sorunların çözümüne katlı sunacak projeler yapsalar. Keşke bilimsel çalışmalara on ayak olsalar. Keşke idari ve akademik personelin kalitesini artırabilseler. Keşke hastane sorununu çözebilseler. Keşke öğretim üyesi ıhtiyaç yok deyip yada kadro yok deyip başka üniversitelerden adam getirmeseler. Keşke bu benim hemserim yada tanıdık deyip idari personelin motivasyonunu bozmasalar. Ilk ona giren akademik personel ile uğraşmasalar. Keşke lee bitmedi hepimiz yanıldık beklentimiz çöktü lakin hiç bir.sey göründüğü gibi değilmiş ilahiyatçı bile makama oturunca beterin beterini yapabiliyomus.

Avatar
Yusuf Yılmaz 2024-07-29 08:06:48

Havuzu sadece üniversite personeli kullanacaksa yenilenmesini, tatilatını niye üniversite bütçesi ve döner sermayesinden yapılmıyor. Samsun halkı da belli fiyattan kullansa iyi olmaz mı