Samsun Haber - Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'sinin konuğu olurken Kalite Komisyon Toplantısı yapıldı.
Ayrıca toplantıya OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ile Rektör Danışmanları; Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ve Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Genel Sekreter Vekili Yılmaz Taşova, Dekanlar, Daire Başkanları, Bölüm Başkanları, Fakülte ve MYO yöneticiler katıldı.
Toplatının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç "Benim için önemli bir gün; çünkü üniversitemizin içinde bulunduğu durumdan daha iyi noktaya taşınması adına gerekli adımları atabilmemiz için hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Bu süreci geçmişinde yaşamış, deneyimlemiş ve Türkiye’de hakikaten katettikleri mesafe ile örnek hâle gelmiş bir üniversitemizin Sayın Rektörünün nezdinde tecrübe ve deneyimlerini paylaşması, bizim de bunu başarabileceğimize dair inanç, bu anı önemli kılmaktadır. Kalite süreçlerini de şeklen yerine getiren bir üniversite olmanın ötesinde bütün bu süreci ancak sağlıklı bir şekilde götürmemiz koşuluyla tercih edilen ve güvenilir bir üniversite olacağımızın mümkün olacağı kanaatindeyiz. Bu bağlamda bütün akademik ve idari personelimizin de buna inanmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz; zira başarmaya mahkûmuz. Sadece üst yönetimin bu iradeyi göstermesi yeterli olmayacaktır. Bu sürecin bütün üniversite sathına yayılabilmesi, sizlerin inancı ve katılımıyla mümkün olacağından bugünkü toplantının çok verimli ve yararlı olacağına inanıyoruz. Biz bir takımız ve bu takım ruhunu harekete geçirmemiz lazım." dedi.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, "Eğitim- öğretimde, gelen öğrencilerin niteliğini dikkate almak zorundayız. Zira bütün her şey eğitim-öğretimin içinde yer alan program çıktıları, ders öğrenme çıktıları, aktif öğrenme etkinlikleri, ölçme ve değerlendirme, mezun anketleri vb. ögelerin üzerine bina ediliyor. Söz konusu kalite döngüsü bu saydığım eğitim-öğretim çıktıları ile tamamlanmış oluyor. Stratejik yönetim, eğitim-öğretim, misyon, değerler, kaynaklar, toplumsal hizmet, Ar-Ge (araştırma geliştirme), sürekli iyileştirme ve nihayetinde liderlik olgularının sürdürülebilirliği, kurumsal yeterlilik ve yetkinlik açısından çok çok önemli. Zaten YÖK’ün (Yükseköğretim Kurulu) de yapmış olduğu kurumsal değerlendirmenin mantalitesinde de bu mevzubahis olgular ön plana çıkıyor. Bu süreç aslında bir mantalite değişimine işaret ediyor. Ülke, belediye, şirket yönetimlerinde bu süreçler işliyor zaten. Yani hedeflerinizi belirleyecek, uygulayacak, gözden geçirecek ve gerekiyorsa revize edeceksiniz. Ayrıca bahsettiğimiz bu sistemin evrensel ölçütlere uygun olup olmadığını görme şansımız da var." diye konuştu.