Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun’da Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bir kahvaltı öncesinde kendisi hakkında çıkan iddialar ve ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Valiler kararnamesi öncesinde kendisine birçok iş alanı bulunduğunu söyleyen Şahin, Almanya Parlamentosu’nun verdiği sözde “soykırım” kararını sert bir dille eleştirdi.
Kararname öncesinde kendisine birçok iş alanı yakıştırıldığını vurgulayan İbrahim Şahin, “Valiler kararnamesi çok tartışıldı. Zaman zaman arkadaşlar bana yeni iş alanları açtılar. Onlara teşekkür ediyorum ama İstanbul dışında bir valiliği Samsun’a değişmem. İstanbul’u da Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olduğu için isterim. Ama İstanbul Valisi benden çok daha başarılı, becerikli ve çalışkan bir arkadaş olduğu için de ona kıyamam. Samsun’da bırakın valiliği, valilikten sonra bile emekliliğimi burada geçirmeyi düşünüyorum” dedi.
ŞAHİN : KARAR ÇOK İNCİTİCİ, İĞRENÇ, ÇİRKİN
Almanya’nın aldığı sözde soykırım kararının ardından Almanya’nın diğer milletlere karşı davrandığı soykırımcı politikasının ele alındığı filmlerin gösteriminin yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Şahin, “Dün çok canımızı sıkan bir olay yaşandı. Almanya Federal Meclisi’nde ‘sözde soykırım’ ile ilgili bir karar çıktı. Bu karar çok incitici, iğrenç, çirkin... Yerimi bilmiyorum ama bunu şiddetle kınıyorum. Aslında soykırım dendiğinde akla Hitler Almanya’sı gelir. İnsanların toplu katliamı denildiğinde ise ‘Holokost’ akla gelir. Bir medya mensubu olarak Türkiye’deki medya bu durum karşısında ne yapar diye merak ediyorum. ‘Piyanist’ filmini hemen yayına koymamız gerekiyor. Almanya’da Yahudilere, Musevilere yapılan işkenceleri anlatan yüzlerce film var. Bunları bir şekilde yayına koymamız gerekiyor. Ama niyedir bilmiyorum? Biz böyle hemen saldırıyoruz, kınıyoruz, ertesi günü yine normal hayatımıza devam ediyoruz. Bunları, medya gündemine taşır belki diye söylüyorum. Yoksa bu bir PR çalışması. Siz güçlüyseniz bir şekilde yükleniyorlar ve sizi incitiyorlar. İşin üzücü yanı da ticari hacim itibarıyla da bizim en büyük ölçeğimiz Almanya. Bu da işin başka bir garabetidir. Bir taraftan bizle üst düzey ticaret yapıyorlar, diğer taraftan da bizi budamaya çalışıyorlar” diye konuştu.
PİYANİST FİLMİ İLE NE ANLATILIYOR?
Yapım yılı 2002 filmde, Hitler Almanya’sının 2. Dünya Savaşı sonrasında Polonya’yı işgal etmesi ve Yahudilere yaptığı işkenceler anlatılıyor. Almanların o zamanlarda diğer milletlere karşı uyguladığı sert politika, Yahudi bir piyanist üzerinden seyirciye aktarılıyor.
03 Haziran 2016 Cuma 14:58
Son Güncelleme: 04.06.2016 16:57