banner388
banner390

Samsun'da av sezonu başladı

Av yasağının sona ermesiyle Samsun'da bulunan avcılar sezonun açılışını yaptı.

Samsun'da av sezonu başladı

Av yasağının sona ermesiyle Samsun'da bulunan avcılar sezonun açılışını yaptı.

24 Ağustos 2024 Cumartesi 15:58

2024-2025 av sezonu bugünle başladı. Sezonun açılmasını iple çeken avcılar, tüfeklerini alıp doğaya çıktı. Yaklaşık 8 kişiden oluşan bir ekip; Ladik, Kavak ve Havza ilçelerinde; avcılığa açık alanlarda, av faaliyetlerini gerçekleştirmeye başladı. İlk günden birçok kuş türünü avlamayı başaran ekip, bu sene domuzların popülasyonunun daha fazla olduğunu dile getirdi.

Atakum Avcılar Kulüp Başkanı Rasim Taner, "Bu yıl kuraklığın biraz fazla olmasında dolayı potansiyel bir zayıftır. Doğada en çok karşılaştığımız avlar bıldırcın ve domuz avlarıdır. Avcılık yaparken daha çok domuz ibareleri görüyoruz. Toprağı eşelemesinden anlıyoruz. Bu da domuz potansiyelinin çok olduğunu gösteriyor. Zamanla Karadeniz Bölgesi'nde çok fazla domuz potansiyeli arttı. Bu konuda çalışmalarımız var. Yeşilliğin artması, fındığın olması çok fazla domuz potansiyelinin artmasına sebep oluyor. Milli Parkların çağrısına uyacağız" ifadelerini kullandı.

YASAL AVCILIK

Avcı Emre Taner, "Bugün yasal avcılığın başladığı bir tarihtir. Bizim beklentimiz ise kaçak avcılık ilgili bizim derneklerimizin, avcılarımızın verdiği mücadele aşikar, talebimiz kaçak avcılık ile yasal avcılığın birbirine karıştırılmamasıdır. Yasal avcılığın her şeyi devletin kayıtlarında olan bir organizasyondur" sözlerini ekledi.  

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 24.08.2024 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
avlanmaya hayır 2024-08-24 18:03:50

av yok, avlanma yasaklansın, ne varda ne vuracaksınız, rakat bırakın hayvanları, günahtır.

Avatar
muRAT saroz 2024-08-26 08:25:22

bence bunları toplayıp başkalarına av yaptırcan ki o zaman anlayacaklar avın ne olduğunu. hiç bir canlı keyif için başka bir canlının yaşamını elinden alamaz. ihtiyaçları nın haricinde zevk için yapılan her türlü ava karşıyım.

Avatar
Ali 2024-08-25 18:24:37

Artık avcılık ta kuş avının yasaklanması gerekli sebebi de usulsüz avcılar olmalı 4 bıldırcın yerine 14 vurup saklayıp bir 14 daha vuranlar sayesin de yasaklansın

Avatar
YAZIK 2024-08-26 14:56:13

AVLICIGIN BİR CANI ÖLDÜRMENİN NERESİ YASAL OLABİLİR?????

Avatar
fındıkçı 2024-08-24 17:36:59

fındık bahçesi yakınlarını yasaklayın masum insanlara sebep olmasınlar zira memleket ne yaptığını bilmeyen dikkatsiz sorumsuz insanlar ve yapanın yanı kar kaldığı adaletin yerini bulmadığı bir yer oldu

Avatar
atakumlu 2024-08-24 18:33:43

videonun ilk atışta faso verdi av da 3 mermiden fazlası yasak takoz konulması gerek arkadaş 3 tane attı mekanizma geride kalmadı yanı daha fişek vardı icinde. sacma kural ama avcı ile magandayı ayıran kural imiş