banner388
banner390

Samsun'da dalgıçlar denizi temizledi

Samsun’da “Gelecek İçin Denizlere Sahip Çık” kampanyası yürütüldü. Kampanya kapsamında dalgıçlar suya daldı, denizin dibini temizledi.

Samsun'da dalgıçlar denizi temizledi

Samsun’da “Gelecek İçin Denizlere Sahip Çık” kampanyası yürütüldü. Kampanya kapsamında dalgıçlar suya daldı, denizin dibini temizledi.

09 Haziran 2024 Pazar 21:15

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Batıpark Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen deniz dibi temizleme etkinliğinde 10 dalgıç tüplü 4 dalgıç ise şnorkelle suya daldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonunda Çevre Mühendisleri Odası ve Samsun Dalış Kulübü birlikteliği ile yapılan organizasyonda; denizin dibinden çok fazla araba tekerleği, plastik şişe, atık ve metal denizden çıkarıldı.

Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kübra Küçük çevre konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, "Amacımız denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek. Aslında gün geçtikçe havamız, suyumuz, toprağımız ve denizlerimiz sürekli kirlenmekte. Bunların sorumlusu biz insanlarız. Biz de bugün çevre günü kapsamında bu kirliliğe dikkat çekmek amacıyla toplandık" ifadelerini kullandı.

Samsun Dalış Kulübü Başkanı Serdar Bostancı ise, "On deneyimli dalgıcımızla çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla Batıpark Balıkçı Barınağı'nda su altı temizliği yapacağız. Denizden çıkan kirliliği buraya yığdığımızda kişilerin daha duyarlı olması sağlanacak. Belki gelecek için bindiğimiz dalı kesmeyeceğiz de sahip çıkacağız" sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 09.06.2024 21:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.