Samsun Karadeniz Bölgesi'nin Eğitim, sağlık,sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açısında en gelişmiş olanıdır. İlimizin toprak büyüklüğünün % 46.87'si tarım alanı olup, bu alanlarda başta tütün, buğday, pirinç, şekerpancarı, mısır, fındık, ayçiçeği, meyve ve sebze olmak üzere birçok ürün yetiştirilmektedir.
Samsun'un iklimi, sahil ve iç kesimlerde değişiklik gösterir. Sahil kenarı Karadeniz'in etkisinde nemli ve kışları serin olmasına rağmen Akdağ ve Canik Dağları etkisinde karasal iklime sahiptir.
Karadenizin en büyük limanına sahiptir. Karadenizde demiryolu bağlantısı olan tek limandır. Geniş bir hiderlanda sahiptir. Samsun, demiryolu ve karayolu bağlantısı ile Sinop, Çorum, Amasya, Ordu, Sivas, Erzincan, Yozgat, Tokat, Kastamonu, Ankara, Kırşehir, Kayseri, Niğde, Konya ve Malatya illerini hinderlandı içine almaktadır.
Köklü bir geçmişe sahip olan Ondokuz Mayıs üniversitesi'ne sahiptir.Tıp alanında Türkiye'nin 7.büyüğüdür. Her geçen yıl çeşitli bölüm ve fakültelerin eklenmesiyle daha çok büyümektedir.
Samsun, Karadeniz'in en uzun kıyı şeridine sahiptir. Bu sahilin çoğu denize girmeye uygundur ve birçok plaja sahiptir. Tamamı doğal kumsallardan oluşmaktadır. Ayrıca çeşitli konaklama ve eğlence tesisleri yer almaktadır. Samsun deniziyle ve doğasıyla mükemmel güzelliklere sahiptir.
Samsun'da Gezilecek Yerler
1-Onur Anıtı
2-İlkadım Anıtı
3-Bandırma Vapuru
4-Batıpark Aslan Heykeli
5-Kuş Cenneti
6-Tütün İskelesi
7-Gazi Müzesi
8-Kent Müzesi
9-Çetinkaya Kemer Köprüsü
10-Havza Atatürk Evi
11-Sevgi Gölü
12-Kaya Mezarları
13-Büyük Cami
14-Çiftlik
15-Amisos Tepesi
16-Çakırlar Korosu
17-Çakallı Köprüsü
18-Kabaceviz Şelalesi
19-Asarkale
20-Bafra Batık Minare
21-Amazon Köyü
22-Atakum Sahili
23-Vezirköprü Kanyon
24-Vezirsuyu Tabiat Parkı
25-Çarşamba Tarihi Köprü
26-Akdağ
27-Nebiyan Dağı
28-Ladik Gölü
29-Atakum İskelesi
FOTO GALERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYINIZ
Yakakent ilçesini unutmuşsunuz