banner388

Samsun'da Hayvanseverler Sokak Hayvanları İçin Yürüdü

Samsun'da hayvan dernekleri ve hayvanseverler sokak hayvanları için bir araya geldi, yürüyüş gerçekleştirdi.

Samsun'da Hayvanseverler Sokak Hayvanları İçin Yürüdü

Samsun'da hayvan dernekleri ve hayvanseverler sokak hayvanları için bir araya geldi, yürüyüş gerçekleştirdi.

30 Haziran 2024 Pazar 20:55

Samsun'da, Kimsesiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (KİHAYKO) tarafından organize edilen yürüyüşte hayvanseverler sokak hayvanlarına destek vermek için bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüşe, Kimsesiz Hayvanlar ve Doğayı Koruma Derneği, Bafra Hayvan Hakları Derneği, Karadeniz Yaşam Hakkı Savunucuları ve Özgürcanlar Derneği gibi birçok hayvan koruma derneği ile hayvanseverler katıldı.

Kalabalık, İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi Şehir Kulübü önünden başlayarak Gazi Müzesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşte sokak hayvanları da katılımcılara eşlik etti.

GAZİ MÜZESİ ÖNÜNDE VETERİNER HEKİMLER ODASI BAŞKANI ELİF KÖSE AVAN'DAN KONUŞMA

Yürüyüşün ardından Gazi Müzesi önünde toplanan kalabalığa seslenen Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan, ekoloji ve hayvan hakları hakkında konuştu. Başkan Avan, doğayı yaşanamaz bir hale getirdiğimizi vurgulayarak, "Hiçbir zaman dünyanın hiçbir yerinde, Dünya Veteriner Hekimler Birliği de dahil olmak üzere, kuduz ve zoonoz hastalıklara istinaden hayvanların öldürülmesi kabul edilmemektedir. Bizler veteriner hekimler olarak, yaşatma amacıyla aldığımız eğitimleri hiçbir zaman öldürmek için kullanmayacağız" dedi.

"BİZ ANDIMIZI İÇTİK MESLEKİ ÜNİFORMALARIMIZI GİYERKEN BUNUN YEMİNİNİ YAPTIK"

Sokak köpeklerinin yeni yasa tasarısı kapsamında uyutulmasına karşı çıkmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşte konuşmasına devam eden Başkan Avan, "Türk Veteriner Hekimler Birliği ve 56 Oda Başkanı adına şu sözleri söylemek istiyorum; biz andımızı içtik, mesleki üniformalarımızı giyerken bunun yeminini yaptık. Hiçbir canlıya zarar vermeyeceğimize, her zaman onların haklarını koruyacağımıza ve şifa dağıtacağımıza söz verdik" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 30.06.2024 22:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
e 2024-07-01 08:33:13

bu kadar başı boş köpek mi olur sokakta insanlara saldırıyorlar.

Avatar
Seda 2024-07-01 10:31:37

Sokakta köpek istemiyoruz iki gün önce damadimi köpek ısırdı şimdi kuduz innesi yapiliyo bu nedirya istemiyoruz istemiyoruz Trabzon beşik duzunde oldu her taraf köpek kayniyor

Misafir Avatar
Tepki 2024-07-01 15:12:29 @Seda

Bu tepkinizi bir de işini doğru düzgün yapmayan belediyelere gösterseniz nasıl olur!!! Bu canların aşılanıp daha güzel şartlarda yaşamlarına devam etmesi sağlanabilirdi.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Rengin 2024-07-01 20:57:20

İnsan oğlu onların yaşam alanlarını işgal ederek tarip ederek yok etti
Sokaklar sokak yahvanlarınindir bir kaç kendini bilmez ruh hastası istemiyor diye hayvanlar uyutulamaz bunu asla kabulü etmiyoruz bu dünyayı evleri sokakları bağ bahçeler ormanlar yalnızca bizlerin değil hayvanlarında yaşamaya hakkı vardır
Aç hayvan tabiki saldırır
Bir insan aç kalsın bakalım neler yapıyor
Hırsızlık arsızlık her türlü barbarlığa baş vurur .
#Sokakhayvanlarıyanlızdeğildir
Hayvanları sevmeyenler kesinlikle uyutulsun hayvanları değil kendileri barınaklara girsinler

Avatar
Anonim 2024-07-01 11:44:43

Hayvanları severim bende tabiki. Ama bu tablodaki birisinin küçük çocuğuna herhangi bir köpek saldırıp katletse görürüm sevgisini. Geniş açıyla bakmanız lazım olaylara.. Yoksa tabiki bütün hayvanlar canımız, Allahın sessiz kulları. Ama hiç bir hayvanda insan hayatından üstün değildir.

Avatar
murat 2024-07-01 11:49:26

toplayamazsın hapsedemezsin diyorsunuz boş boş konuşuyorsunuz millet sokakta yürüyemez hale geldi hayvan severmiş... adam akıllı öneriler var mı yok..bırakında devlet çözüm bulsun..

Avatar
Muhammet Fatih Çiftçi 2024-07-01 12:00:54

Sokakta hayvan olmaz. Medeni ülkelerde sahiplenir insanlar. Hindistan, Pakistan gibi çağdışı ülkelerde sokakta hayvan görüntülerine rastlarsınız. Sokakta başıboş hayvan hem hayvan hem de insan onuruna aykırı.Hayvan istismarcısı grupların, kişilerin oyununa gelmemek gerek.

Avatar
Ayşegül Şahin 2024-07-01 13:31:58

Sahte hesap yorumlarından bıktım.

Avatar
Gestapp 2024-07-01 13:39:09

Köpek ısırdı öldürelim çok güzel. Köpeğe tecavüz edildi bütün insanlarıda öldürelim