Samsun’da yeni tip korona virüs hastalığıyla yürütülen etkin mücadele sayesinde dün itibariyle 605 Kovid-19 hastasının iyileşerek taburcu olduğunu söyleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, il olarak pik dönemini atlattıklarını belirterek ancak gerekli özenin vatandaşlar tarafından gösterilmemesi durumunda, bu olumlu tablonun boşa gideceği, tüm kazanımların kaybedilip iki ay öncesine dönüş yaşanabileceği konusunda halkı uyardı.
Yürütülen eş güdümlü çalışma sayesinde hastanelerdeki tedavi ekipleriyle, sahada temaslı hastaları takip eden filyasyon ekiplerinin tam bir uyum içinde görev yaptığını belirten Sağlık Müdürü Dr. Oruç, bu çalışma sayesinde vaka sayısında her geçen gün düşüş yaşadıklarını ancak tüm olumlu verilere rağmen Ramazan ayının ve bayram sürecinin salgının kontrol altına alınmasında kritik bir dönem olduğunu vurguladı.
Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi tedbirlere en üst düzeyde uyulduğu takdirde çifte bayram yaşanabileceğini belirten Oruç, şunları söyledi:
“Bu sene iftar misafirliklerine ara vermemiz gerekiyor. Ramazan bayramında da yüz yüze görüşme yerine telefonla, görüntülü olarak büyüklerimizi arayarak bayramlarını kutlamamızın daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bu bayram eski bayramlar gibi olmayacak. Ülke çapında Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen büyük mücadelenin boşa gitmemesi için, adımlarımızı daha da dikkatli atmamız gerekiyor. Bu zor süreci el birliğiyle, en az hasarla atlatacağız. Bu salgından hem ülke hem sağlık sistemi olarak güçlenerek çıkacağız ve sağlıklı günlere hep beraber döneceğiz.”
sayıların ne önemi var sonuçta bu virüs samsunda insanlara bulaşmış ve bulaşmaya,devam ediyor iş bu bulaşın önüne geçmek ama bu biraz zor bir kaç ay daha bu virüs belası devam eder bizim insanlarımız laftan anlamadığı müddetce
sayın sağlık müdürü covit 19 dan samsun da kaç kişi öldü.Bunu neden belirtmiyorsunuz
Ne yapacaksın, mevlit mi düzenleyeceksin. 20 diyelim. Ne oldu başın göğe mi erdi. Ya arkadaş bu ne ya.
Beğen (4) Beğenmedim! (2)Kaç baka tesbit edildi, kaç vaka tedavi altında söylemesi o kadar zor ki kahin olmak lazım.
Yaw kardeşim bi sayısal söylenmiyor şu illerde ne kadar hasta var ne kadar ez var ne kadar iyileşen var sanki devlet sırrı
2 içeri 5 dışarı bu virüs bitmez..
Sayinin ne önemi var anlamiyorum.Bu virüsun var oldugunu herkes biliyor. Sayiya takilmayin bence kurallara uyalim.
Gerçekten samsundaki durum nedir sayılarla niye söylenmiyor lafa gelince seffafiz
Sayıyı bilseniz ne yapacaksınız? Ona göre mi dışarı çıkacaksın, hepsine Yasn-i Şerif mi okuyacaksın?