banner388
banner390

Samsun'da mobbing can aldı iddiası!

Samsun’da LC Waikiki’ye ait bir mağazada reyon yöneticisi olarak çalışmakta olan Muhammed Yavuz, iddiaya göre; gördüğü mobbing ve baskı sebebiyle kendi canına kıydı.

Samsun'da mobbing can aldı iddiası!

Samsun’da LC Waikiki’ye ait bir mağazada reyon yöneticisi olarak çalışmakta olan Muhammed Yavuz, iddiaya göre; gördüğü mobbing ve baskı sebebiyle kendi canına kıydı.

20 Temmuz 2024 Cumartesi 00:30
Samsun'da mobbing can aldı iddiası!

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yer alan LC Waikiki mağazasında reyon yöneticisi olarak görev yapmakta olan Muhammed Yavuz, iddiaya göre uğradığı mobbing ve baskı nedeniyle kendi canını aldı. Eşine ve çocuklarına arkasında veda mektubu bırak Yavuz; mağazada çalışan ve yöneticilik makamında bulunanlara ise mail gönderdi. Ardında bıraktığı mail ve mektuplarda; eşiyle birlikte aynı firmada çalıştıklarını ve bu esnada işten çıkarıldığını, işe dönmek için dava açtıklarını ve bu davanın ardından mobbing ve baskıyla karşı karşıya kaldığını aktardı. LCW çalışanları bu olayla ilgili sosyal medya platformu üzerinden paylaşımlarda bulundu; bahsi geçen LCW tarafınca açıklama bekledi. Bazı iddialara göreyse LCW çalışanların paylaşımlarının şirket tarafından kaldırıldığını dile getiriyor.

BU BİR İNTİHAR VAKASI DEĞİL CELLADI BULUNAN İNFAZ

Geride bıraktığı maili “Veda” başlığı ile gönderen Muhammed Yavuz, mailine “Bu bir intihar vakası değildir. Cellatlığını E.C’nin yaptığı idam vakasıdır” sözleriyle başladı. Bahsi geçen E.C.’nin bölge müdürü olduğunu kaydeden Yavuz; son iki senedir bölge müdürü tarafınca psikolojik tacize ve mobbinglere uğradığını, bunun sonucunda ise psikolojik bunalımda olduğunu aktardı. Mail’in devamında “Eşimin işten çıkarılmasıyla başlayan süreçte üzerime sistemli bir şekilde mobbing uygulayarak sürekli; başarısızlık ve yetersizlik hissi yaratarak psikolojimin bozulmasına ve işlerin bu raddeye gelmesine sebep olan E.C’dir.” ifadelerine yer verdi.

OLAYLARIN BAŞLAYIŞI

E.C. henüz bölge müdürlüğü görevine atanmadan önce çalışma arkadaşı E.Y.’nin (E.C.’nin de eski askerlik arkadaşı)  mağaza müdürünü şikayet edeceği ve Muhammed Yavuz’dan destek istediği ama Muhammed Yavuz’un “ben sadece gördüğümü” söylerim ifadesi üzerine destek alamadığı ve böylece mobbing sürecini başlattığı belirtildi.  Mektubunda E.C.’nin arkadaşlarına da değinen Muhammed Yavuz, E.Y. ( E.C.’nin askerlik arkadaşı), A.S. (E.C.’nin eski arkadaşı) ve iki kadın çalışan (E.Y.’nin çalışmadıkları gün çocuklarına bakıyorlar). Bahsi geçen isimlerin yalan şikayetler ve iftiralar ile Muhammed Yavuz hakkında şikayetler oluşturduğu mailde bahsedildi. Bu şikayetler sonucunda ise E.C.’nin Yavuz’u hedef aldığı psikolojik şiddet ve mobbing uyguladığı mailde belirtildi.

E.Y.’nin sonrasında mağazada çalışan M.Y. aracılığıyla eşini şikâyet ettirdiğini belirten Muhammed Yavuz, böylece eşinin işten haksız yere çıkarıldığını ve hakkını aradığını mailde aktardı. Bu durumda şikayetlerin hep E.C.’nin önüne geldiği ve olayların hep gündemde kaldığını; Bölge Müdürü E.C.’nin bu yüzden Muhammed Yavuz’a psikolojik şiddeti arttırdığı bahsedildi.

Mailin devamında süreci teker teker aktaran Muhammed Yavuz, eşinin işten çıkarılması üzerine; eşinin dava açacağına ve bu davada eşini destekleyeceğine ve E.C.’nin ona hiçbir şey yapamayacağını öngördüğünü söyleyen Muhammed Yavuz,  “E.C. hakkında bana bir şey yapmaz demiştim, yanılmışım öyle bir yaptı ki inceden inceden her şeyi o kadar sistemi ve planlı işledi ki her mağaza ziyaretinde E.C. tarafından maruz kaldığım psikolojik hakaret ve tacizler; kendi içime kapanmama, travmalar yaşamama ve son olarak da bu noktaya getirdi her şeyi” dedi.

Bu yaşananlardan sonra Yavuz, “14 yılımı verdiğim şirkette psikolojim alt üst olmuş durumda. Eşimin olaylı şekilde işten ayrılışından beri ciddi şekilde mobbinge maruz kalmış durumdayım. Önce A sınıf bir mağazadan alıp, C sınıf bir mağazaya vermesi ile başlayan süreçte, Samsun iline gelme talebimi iletmeme rağmen 4 ay boyunca beni bekleterek ailemden uzak kalmama sebep oldu. Yetmezmiş gibi Samsun’da ise merkeze bir mağazaya verdi ve düzenimi kurmuşken, 2 ay sonra ise ‘sana operasyon çektim’ diyerek Çarşamba ilçesine göndermesi ile süreç devam etti. Burada da mobbingin ve psikolojik şiddetin dozajını arttırdı” ifadesini paylaştı.

VEDA

Muhammed Yavuz mektubunu bitirirken, “Tüm bunları bilerek yaşamak, bu kadar haksızlığa uğramışken işe gidip gelmek gerçekten çok zor. 14 yıl bu şirkete emek verdim ve mücadele ettim. Gencecik yaşlarımızda başlayıp yönetici olduk şehir şehir gezdik. En son E.C.’ye takıldık ve kişisel egoları yüzünden miladımız burada doldu maalesef” ifadelerini kullandı.

MİRAS

Muhammed Yavuz, mektubuna başlarken ise “Artık aranızdan ayrılıyorum, geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve anne karnında henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum miras olarak” ifadelerini kullanmıştı.

LCW TARAFINDAN AÇIKLAMA

Yavuz’un intiharı çok geçmeden yankı uyandırdı. Olayın sosyal medya platformlarında gündem olmasının ardından LCW tarafından açıklama yapıldı. Açıklama kapsamında, Yavuz’un şimdiye kadar yönetime yaptığı mobbingle ilgili bir şikayetinin olmadığı iddia edildi. Yapılan açıklama ise:

"Kurum içi soruşturma sürecinin şeffaf ve kararlı adımlarla" yöneteceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Bu süreçte çalışanımızın eşi ve ailesi ile yakın iletişimde olduğumuzu, eşi ve ailesinin maddi ve manevi ihtiyaçları için yanlarında olacağımızı belirtiriz. Değerli çalışma arkadaşımız merhum Muhammed Yavuz'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm LC Waikiki çalışanlarına sabırlar dileriz." Şeklinde oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erkan 2024-07-21 00:34:37

Bari sana sebep olanida goturseydin yaninda ziyan ettin kendine

Avatar
Sürmeli DEMİRCİ 2024-07-24 12:20:45

İntihar edersem yanımda çok kişi götürürüm.

Misafir Avatar
MURAT BOZKURT 2024-07-30 09:47:03 @Sürmeli DEMİRCİ

SÜRMELİ KARDEŞ CİDDİMİSİN SEN İNTİHARDAN BAHSETMİŞSİN

Beğenmedim! (0)