banner388
banner390

Samsun mavi bayraklı plajları ile Karadeniz'de bir numara.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı kayıtlarına göre Samsun, Karadeniz’e kıyısı olan iller arasında 13 adet mavi bayraklı plajıyla ilk sırada yer alıyor.

Samsun mavi bayraklı plajları ile Karadeniz'de bir numara.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı kayıtlarına göre Samsun, Karadeniz’e kıyısı olan iller arasında 13 adet mavi bayraklı plajıyla ilk sırada yer alıyor.

23 Temmuz 2024 Salı 21:38
Samsun mavi bayraklı plajları ile Karadeniz'de bir numara.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafınca verilen bilgi kapsamında Türkiye Çevre Eğitim Vakfı kayıtlarında Karadeniz’e kıyısı olan iller arasında; 13 adet mavi bayrakplajı ile Samsun birinci sırada yer alıyor. Mavi bayrak kriteri ise; Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Çevre Programı- UNEP, Avrupa Çevre Ajansı gibi uluslararası kuruluşlarla iş birliği ve onların önerileri doğrultusunda veriliyor. Mavi bayraklı plajlarda ise; yüzme suyu kontrolü, su temizliği gibi etkenler aralıksız takip ediliyor.

Sanayi ve kanalizasyon atıklarının deniz suyunun kalitesini düşürmemesi en önemli kriter olarak karşımıza çıkıyor.  Kimyasal ve fiziksel parametre verileri elde etme amacıyla sudan önce numuneler alınıyor ve sonrasında yetkili laboratuvarlarda incelemeler gerçekleşiyor. Sıkça yapılan bu incelemelerde asgari limitin aşılmamasına dikkat ediliyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Her plaj için mavi bayrak almak hiç de kolay değildir. Su kalitesinin yanında, çevre yönetimi, altyapı, can güvenliği hizmetleri, acil durum planlamaları, engelli uygulamaları gibi birçok kriter sağlanmak zorundadır. Bu durum da kurumsal bir yönetim gerektiriyor. Bu açıdan bakıldığında Samsun 13 mavi bayraklı plajı ile Karadeniz kıyısında adından söz ettiriyor. Denize kıyısı olmayan komşu iller başta olmak üzere yüzme keyfi yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler yaz boyunca Samsun’un mavi bayraklı plajlarına akın etmektedir. Özellikle hafta sonlarında plajlarda artan yoğunluk sebebiyle vatandaşlarımızın gönül huzuru ile denize girmesi için Valiliğimiz başkanlığında kurulan ‘Yüzme Suyu Komisyonu’ bütün tedbirleri belirlemiştir. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili bütün kurum ve kuruluşlar bu çerçevede alınacak önlemleri sıkı bir şekilde takip etmektedir” sözleri öne çıktı.

Açıklama içerisinde, olumsuz hava şartları dolayısıyla vatandaşlara uyarılarda bulunulması ve vatandaşın bu uyarıları dikkate almasının hayati önem taşıdığı aktarılarak, “Vatandaşlarımızın memnuniyeti için her türlü hazırlığımızı yaptık, deniz severleri Samsun’un mavi bayraklı plajlarında misafir etmekten mutluluk duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.