Samsun Haber - Samsun Eğitim ve araştırma Hastanesi büyük bir başarıya imza atarak, 2017 yılının ekim ayında yapılan 465 organ bağışı ile Türkiye birincisi oldu.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, yaptığı açıklamada, "Şehrimiz ve hastanemiz adına son derece gurur verici bir durum" ifadelerini kullandı.
Samsun Eğitim ve araştırma Hastanesinde kurulan Organ Bağışı Bürosuna insanların kendilerinin bağışçı olarak başvurarak kayıt yaptırdığını söyleyen Özkan, "Organ bağışı çok önemli ve biz de çok önem verdiğimiz bir konu. Bizim için de gerçekten gurur kaynağı bir durum oldu. Tabii yeterli mi değil. Organ bağışı noktasında ülkemiz çok önemli bir noktaya geldi. 2010 yılı ile kıyasladığımızda, gerek bağışçıların gerekse organ bağışlarının arttığını görüyoruz. 2016 yılında 600 civarında organ bağışı gerçekleşmiş. Ancak ülkemiz gerçekleriyle kıyasladığımızda bunun çok yetersiz olduğunu görüyoruz. Biliyoruz ki başta böbrek, karaciğer, kalp ve akciğer gibi organ bekleyen 30 bin civarında hastamız var. Biz beyin ölümü belirleme noktasında ve bu beyin ölümü gerçekleşen kişilerden organ bağışı alma konusunda önemli adımlar atmalıyız. Bunun paydaşları olarak Sağlık Bakanlığımız, Diyanet İşleri ve gerekli diğer paydaşlar üzerine düşeni hakkıyla yapmaya çalışmaktalar. Biz de Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bunu destekliyoruz. Ancak organ bağışı konusunda hala Avrupa standartlarında değiliz. Maalesef beyin ölümü belirlenenlerin yüzde 25’i organ nakli konusunda kabul görüyor. Dolayısıyla sayıları artırmamız lazım. Şu anda da dünya çapında iyi bir noktalara geldik. Dünyada çok ciddi yerlere vardık. 2017 yılı Ekim ayında bizdeki yapılan organ nakli sayısı toplamda 465 civarında. Bu sadece bir ay da yapılan organ bağışı sayısıdır" dedi.
BIRAKSINLAR BU İŞİ SAMSUNUN YÜZ KARASI BİR HASTANE BURASI. HEMŞİRELER KÖPEK GİBİ DAVRANIYOR HASTALARA BAKIM ODALARINDA TERSLİYOR HASTA YAKINLARINI. STAJER ÖĞRENCİLERE YAPTIRIYORLAR İŞLERİNİ İNSAN HAYATINI TECRÜBESİZ ELLERE VERİYORLAR TECRÜBE EDİNMNELERİ İÇİN.
Beyin olumu gerceklesti diye morga atilan bazi kisiler canlaniyor. Bu bir soru işareti benim icin...
Benim annem ihmallikten oldu bu hastanede ameliyat sonrası o kadar uyarmama rağmen beyin kanaması geçirdi beynine embolin atma sonucu hayatını yitirdi hemşireler. Çok ilgisiz
Sizin Stajer dediğiniz insanlar birçok hemşireden daha iyi niyetle yaklaşir hastalara o kadar kötü ise bu hastane neden türkiyede her sene en iyi hastaneler arasına giriyo siz nerde gördünüz eğitim araştırma hastanesi olarak bu kadar düzenli çalişan bir sisteme sahip ve söylemek istiyorum gurur duymanız gerekirken kötülüyosunuz sizin düşünmeniz lazım biraz...
Kalbi atan, solunumu devam eden bir kişiyi beyin ölümü gerçekleşti diye götürüp gömebiliyor muyuz.Tabi ki hayır. Peki bu durumdaki kişinin beyin ölümü gerçekleşti diye organlarını almanın hükmü nice ola ki. Dinen bir insanın ölümü ne demek ruhun bedenden çıkmış olması demektir.Beyin ölümü gerçekleşen fakat kalbi halen atan ve solunumu devam edenin ruhu daha henüz bedendedir.Halbuki bu olmadan kalp çalışmaya devam ederken vücut organları çalışmaya devam ederken BEYİN ÖLÜMÜ gerçekleşti doktor raporu kanaati ile kişinin organları kendisi daha ruhu bedende iken organı alınıyor. Çünkü ruh bedende olmasa yani dinen ölse solunum ve kalbi durmuş olsa organ işe yaramıyor.Görüldüğü gibi organ nakli neresinden bakarsanız bakın bir muamma.Beyin ölümü gerçekleşti denilip aylar ve seneler sonra tekrar normale dönen insanlar mevcuttur.Bazı Avrupalı doktorların "beyin ölümünün bir safsata olduğuna ilişkin makaleleri bile mevcut.Hukuken ölümle,tıbben ölüm ve fıkhen ölüm birbirinden çok farklıdır.