18 Mayıs 2018 tarihinde Samsun’un ikinci devlet üniversitesi olarak kurulan Samsun Üniversitesi, bünyesindeki Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Kavak Meslek Yüksekokulu ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarını sürdürüyor.
"Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite" sloganıyla yola çıkan Samsun Üniversitesi, nitelikli öğretim ve araştırma imkanları sunan, AR-GE ve yenilikçi faaliyetleri destekleyen, ülkenin öncelikli alanları için katkı sağlayan, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlara küresel bir perspektifle yaklaşan ve çözüm arayışında olan bir üniversite olma, bu kurumsal kimliği özümsemiş, katılımcı ve eleştirel anlayışı benimseyen bireyler yetiştirmeye öncülük etme misyonu ve nitelikli toplum tahayyülüne ulaşmış, nitelikli eğitim ve araştırmalar ile Türkiye’nin gününe ve geleceğine katma değer sağlayan üniversite olma vizyonu ile yola çıkmış genç, dinamik, alanlarında uzman ve özverili akademik kadrosuyla yeni öğretim yılına hazırlanıyor.
İlk tercihi ile yerleşen öğrenciye 300 lira burs
Sadece öğretim yönüyle değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sportif olarak da öğrencilerinin beklentilerini karşılayacak hedefler belirleyen Samsun Üniversitesi, bünyesinde kütüphane, sinema, kafeterya gibi sosyal ve kültürel ortamları, açık (futbol, basketbol, voleybol, kort tenisi, paintball) ve kapalı (masa tenisi, bilardo) sportif alanları ve kendilerine özgü doğal güzelliklere sahip yeşil kampüsleri ile öğrencilerine keyifli yaşam alanları sunuyor. Tüm kampüslerindeki yurt imkanları ile öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak olan Samsun Üniversitesi, ayrıca Samsun Üniversitesi’ne ilk tercihi ile yerleşen her lisans öğrencisine normal eğitim süreleri (4 yıl) boyunca aylık 300 lira burs vermeyi planlıyor.
Samsun Üniversitesi 2019-2020 öğretim yılında 3 fakülte, 1 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu olmak üzere toplam 23 bölümde öğrenci kabul edecek.
Gasbettiginiz Canik Başarı Üniversitesini yeniden açmış gibi yapmak. Gerçekten namussuzsunuz. Ne kadar iyi iş yapan yer varsa terörist dediniz ve çöktünüz. Bu gece ilk dolusunuz başladı istanbuldan. Allah belanızı verecek zalimler sizi
"Canik Başarı Üniversitesini yeniden açmış gibi yapmak": bu nasıl ucuz bir yakıştırmadır. Samsun Üni. o yere kurulmamış olsaydı böyle mi denecekti. Ayrıca Canik Kampüsü, Ballıca Kampüsü ve Kavaktaki okulda Ondokuzmayıs Üni.'den devredildi. OMÜ'de mi gasp edildi? Dersiniz ki iki üniversite yanlıştır, fazladır, her yere üniversite olmaz, tamam. Ama Samsun Üni.'nin rektöründen hocalarına çaycısına sence bu yakıştırmaları hak ediyor mu? Hem şunu söyleyeyim, Canik Kampüsü OMÜ'den Samsun Üni'ye devredilince OMÜ sınıftaki sıralardan tutta, kütüphanedeki kitaplara kadar, bir üniversite için gerekli tüm malzemeleri götürmüştür. Esas GASP budur. Orada yalnızca betondan binalar kalmıştır. Şehrinize yeni bir üniversite kurulmuş yeni bir heyecan. Sahipleneceğinize particilik uğruna kin ve nefret söylemleri...
Beğen (2) Beğenmedim! (0)