Samsun Haber - 38 yaşındaki Mahmut Şanverdi adlı vatandaş, yaklaşık 10 yıldır bir şirkette müdürlük görevini yürütüyordu. Bir gün internet üzerinde bir habere rastladı. Oldukça dikkatini çekti. Almış olduğu radikal bir kararla mesleğine bıraktı ticarete atıldı.
Kendi işinin patronu oldu
Eskiden müdürdü şimdi kendi işinin patronu oldu. birkaç küçük denemeden sonra kurduğu işini kısa zamanda büyüttü. 1.5 milyon solucanla işe başladı, şimdilerde ise 24 milyon solucana sahip. Üstelik aylık kazancı 15-20 bin lira.
Solucan gübresinde Avrupa’nın uzun zaman önce kullanımına başladığını ifade eden Şanverdi, Türkiye’de ise bu durumun henüz yeni başladığını belirtti. Toprakları kimyasal gübrenin zararlarından arındırdığını, kalite ve verim açısından da önem arz ettiğini vurguladı.
Mahmut Şanverdi, ‘’Çok fazla mühendislik isteyen çok zor bir iş değil. Ben de bu işin altından kalkabileceğimi düşündüm. Yaklaşık 1,5 yıl oldu bu işe başlayalı. 1,5 milyon solucanla bu işe başladım. Şimdi 24 milyondan fazla solucan var. Bin metrekarelik bir alanda başladım. Bu iş için oldukça büyük bir alan. Aylık kapasitem 5 tona ulaştı. Çevremde bu işle uğraştığımı duyan bazı kişiler de bu işle uğraşmaya başladı. Bu işin bilinirliği arttı. Aylık yaklaşık 15-20 bin lira gelir elde etmeye başladım. Şu anda gübre yetiştiremiyorum. Çok fazla talep var. ‘’dedi.
Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi verebilecek olan varsa numarasını yazabilir mi
Hikaye bu, yapılan iş gübre değil, solucan alım satımından para kazanıyorlar. Solucanlar en son kimin elinde patlarsa, o yatırımcı batacak. Yapılan iş özetle solucan kakalamak.
böyle birşey yok insanları yanlış yönlendirmeyin küçük bir araştırmayla sektörün o kadar karlı olmadığını ve şu anda doyma noktasında olduğu gübre pazarlamasında sıkıntı olduğu görülür şu anda kazanıyorum diyen gübreden değil solucan satışından kazanıyor.