Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu 25 yaşındaki İbrahim Durhat, üniversite okuduğu 5 yıl içerisinde tam 24 ülke gezdi. Sırt çantası ve çadırıyla 2015 yılına kadar Suudi Arabistan, Kosova ve Makedonya'ya gitti. Daha sonra hızlı otostopçı Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz, Danimarka, İsveç, Finlandiya, Norveç, Fas, Kenya, Etiyopya, Dubai, Polonya, Hindistan, Bangladeş, Hollanda, Belçika ve Çekya'ya gezdi.
ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Norveç'te bulunan Trolltunga kayasının ucunda çekim yaparken düşme tehlikesi geçiren hızlı gezgin Durhat, fillere, zürafalara, sırtlanları eliyle besledi.
5 YILDIR GEZİYORUM
Küçüklüğünden beri gezme tutkusu olduğunu söyleyen Durhat, "Gezme tutkusu küçüklüğümden beri geliyor. Son 5 yıldır yurt dışı gezilerime başladım. 20 yaşımdan beri geziyorum, son 2 yıldır ise durmadan seyahat ediyorum. Sadece okulumu bitirmek için Samsun’a geliyorum. Şubat ayında da OMÜ Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Bu zamana kadar 24 ülke gezdim. İlk olarak Almanya’ya gittim. Avrupa, Asya ve Afrika kıtasındaki birçok ülkeyi gezdim. Şu ana kadar Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz, Danimarka, İsveç, Finlandiya, Norveç, Fas, Kenya, Etiyopya, Dubai, Suudi Arabistan, Kosova, Makedonya, Polonya, Hindistan, Bangladeş, Hollanda, Belçika ve Çekya’yı gezdim" dedi.
SIRADAKİ HEDEFLERİ
Yolcuklarını otostopla yaptığının altını çizen maceraperest, "Yolculuklarımda genellikle otostop yapmayı tercih ediyorum. Ama zaman sıkıntısı olduğunda da diğer ulaşım araçlarını da kullanabiliyorum. Bu seneki hedefim, Güney Amerika. Brezilya, Arjantin, Kolombiya, Peru, Şili ve Meksika’yı gezmek istiyorum. Güney Amerika kıtasındaki ülkeleri gezdikten sonra da Kuzey Amerika’yı gezmeyi hedefliyorum. Maceraperest olmak isteyenler gezdiğim yerleri sosyal medyadan takip edebilirler. Otostopçu olmak her yerde zor. Sabır gerektiren bir iş. Türkiye’de de yurt dışında da her şey sabrınıza bakıyor. Türkiye’de de 1 saat otostop çekip sonuç alamadığım zamanlar oluyor, yurt dışında da oluyor. Otostop, tamamen şansınıza bağlı. O konuda kimse ‘şu kadar beklerseniz, araba sizi alır’ diye bir şey söyleyemez" diye ifade etti.