banner388
banner390

Samsun’un ilk kadın otobüs şoförü, Nazime kaptan!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Nazime Gör ilk kadın otobüs şoförü oldu. Şoförlüğün çocukluk hayali olduğunu dile getiren Nazime Gör, bu hayali gerçekleştirmenin heyecanını yaşadığını belirtti.

Samsun’un ilk kadın otobüs şoförü, Nazime kaptan!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Nazime Gör ilk kadın otobüs şoförü oldu. Şoförlüğün çocukluk hayali olduğunu dile getiren Nazime Gör, bu hayali gerçekleştirmenin heyecanını yaşadığını belirtti.

03 Haziran 2024 Pazartesi 18:53

Samsun Büyükşehir Belediyesi kadın istihdamını her alanda desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Nazime Gör, Samsun’un ilk kadın şoförü olarak görev aldı. 43 yaşındaki şoför Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı çalıyor. Azmi ve cesaretiyle hem örnek hem bir başarı örneği olan Nazmiye Gör, bazı günler Taflan-Pelitköy bazı günler ise R9 hattında şoför olarak işinin başında.

KADIN İSTİHDAMI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kadın istihdamının önemi vurgulamak adına, “Kadınlarımız her sektörde başarıyla görevlerini icra ediyorlar. Biz, kadın istihdamının her alanda olması gerektiğine inanan bir anlayışa sahibiz. Otobüs şoförlüğü de bunlardan biri. Nazime hanım da görevini başarıyla yapıyor. Biz her alanda kadınlarımızın yanındayız” sözlerini kullandı.

ÇOCUKLUK HAYALİM!

Nazime Gör, çocukluk hayalinin şoför olmak olduğunu dile getirdi. Süreci anlatan Gör, “Araçlara, şoförlüğe özel bir ilgim vardı. Daha önce gıda sektöründe çalışıyordum. Ama hayallerimin peşinden gitmek istedim. Şoförlük için işlemlerimi tamamladım. Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdum, işe kabul edildiğimde büyük mutluluk yaşadım. Bu işi yapma konusunda hep kendime güvendim. Bugüne kadar hep olumlu tepkiler aldım. Övgüler, alkışlayanlar. Aldığım bu tepkiler beni daha da motive ediyor. Tüm kadınlar bu işi yapabilir, yeter ki cesaretlerini toplasınlar. Kadınlarımız her sektörde olmalı çünkü her işi yapabilirler. Kadınlarımızın her işi yapabilecek güçleri var. Yeter ki önleri açılsın, tıpkı Halit Başkanımızın bizleri desteklemesi gibi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Nazmiye Gör ile karşılaşan yolcular ise bu durumdan gurur duyduklarını belirterek hem daha fazla kadın şoför hem de daha fazla kadının istihdam edilmesini görmek istediklerini söyledi.

Son Güncelleme: 03.06.2024 21:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sezgin yüksel 2024-06-04 09:40:18

Samsun büyük şehir belediyesinin ilk kadın şöförü değildir 1995 yılında samsunda kadnı belediye şöförü hatırlıyorum

Misafir Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2024-06-05 10:23:27 @sezgin yüksel

evet size katılıyorum. yanılmıyorsam muzaffer önder dönemiydi .2 hanım şoför vardı

Beğenmedim! (0)