banner388
banner390

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Havza OSB dev sanayi bölgesi olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye genelindeki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) için yeni düzenlemeleri duyurdu. Bakan Kacır, sanayi alanlarının çevrim içi ortamda erişime açılacağını ve gayrimenkul geliri amacıyla izinsiz devir ve kiralamaya müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Havza OSB dev sanayi bölgesi olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye genelindeki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) için yeni düzenlemeleri duyurdu. Bakan Kacır, sanayi alanlarının çevrim içi ortamda erişime açılacağını ve gayrimenkul geliri amacıyla izinsiz devir ve kiralamaya müsaade edilmeyeceğini belirtti.

05 Eylül 2024 Perşembe 21:38

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Samsun'da düzenlenen toplantıda Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Yönetmeliği'nde yapılan reformları açıkladı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (TSO) buluşmadan önce basına açıklama yapan Bakan Kacır, OSB'lerdeki tüm tahsis edilmemiş sanayi alanlarının her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin çevrim içi ortamda erişimine açılacağını duyurdu. Bu adımın, Türkiye genelinde sanayi yatırımlarının hızlanmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Bakan Kacır, yeni düzenlemeyle kamulaştırma ve altyapı inşaat süreçlerinin hızlandırılmasının amaçlandığını belirterek, “Hedefimiz önümüzdeki dönemde sanayi alanlarının yatırımcılara tahsisini hızlandırmak ve organize sanayi bölgelerinin ön tahsis yoluyla kaynak geliştirmelerini sağlamak. Böylelikle yatırımların önündeki engelleri kaldırmayı amaçlıyoruz,” dedi.

GAYRİMENKUL GELİRİ ELDE ETME AMAÇLI DEVİR VE KİRALAMAYA İZİN YOK

Bakan Kacır, OSB'lerdeki tahsis koşullarının şeffaf bir şekilde tüm yatırımcılara duyurulacağını ve gayrimenkul geliri elde etme amacıyla izinsiz devir veya kiralama işlemlerine karşı sıkı tedbirler alınacağını açıkladı. Ayrıca, OSB'lerde çalışanlar için lojman bölgeleri oluşturulmasının da yönetmelikte yer aldığını ve stratejik yatırımlar için rezerv alanlarının oluşturulacağını belirtti.

SAMSUN'UN SANAYİ VE TEKNOLOJİ YOL HARİTASI

Samsun’un sanayi ve teknoloji potansiyelini artırma hedefi doğrultusunda Bakan Kacır, şehrin otomotiv, makine, savunma sanayi ve tıbbi cihaz üretimi gibi yüksek katma değerli alanlarda cazibe merkezi olmasını amaçladıklarını söyledi. Samsun'un, Karadeniz Bölgesi’nin öncü şehri olmasını ve yeni organize sanayi bölgeleriyle birlikte büyük ölçekli yatırımların hızlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Kacır, özellikle Havza OSB’yi 10 milyon metrekarelik dev bir organize sanayi bölgesi haline getirmeyi planladıklarını belirtti.

PROGRAM VE KATILIMCILAR

Programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Mürzioğlu, Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, ÇTB Genel Sekreteri Sercan Yaşar ve diğer davetliler katıldı.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 05.09.2024 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alermdar 2024-09-06 18:48:01

Ne yapın edin Chery veya MG otomobil fabrikasının buraya gelmesini sağlayın. Şehre büyük katkısı olacaktır.

Avatar
Mert 2024-09-06 13:10:53

Samsunda tersane hikayesini bilenler gülerek dinlemiştir.

Avatar
Mert sert 2024-09-07 11:27:58

Köyden gelip gitsinler artık büyük şehir olun,büyük şehirlerde insanlar 1 saatlik yola gidiyor 2 saatlik yola gidiyor çalışmak için fabrika açılınca servis koyar zaten yeterki fabrika olsun

Avatar
ev lazım 2024-09-06 08:58:38

iş alanlarını genişletiyorsunuz iyi güzel de buralarda çalışmaya köylerden yada başka yerlerden vs gelecek insanlara kalacak yer sorunu oluşacak kiralar fırlayacak (zaten yüksek) yeni bir büyük toki yapılması şart oldu.