banner388
banner390

Saniyede 2 bin litre yağmur suyunu denize pompalayacak

Samsun’un Terme ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri tarafından ilçenin Çay Mahallesi’ne inşa edilen keson kuyusu ve yağmur suyu terfi merkezi çalışmaya başladı.

Saniyede 2 bin litre yağmur suyunu denize pompalayacak

Samsun’un Terme ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri tarafından ilçenin Çay Mahallesi’ne inşa edilen keson kuyusu ve yağmur suyu terfi merkezi çalışmaya başladı.

02 Ağustos 2024 Cuma 17:14
Saniyede 2 bin litre yağmur suyunu denize pompalayacak

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri tarafından ilçenin çeşitli bölgelerinde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. SASKİ ekipleri tarafından ilçenin Çay Mahallesi’nde inşa edilen ve yapımı tamamlanan keson kuyusu ve yağmur suyu terfi merkezi hizmete başladı. Çay Mahallesi’nde inşa edilen 10 metre derinliğindeki keson kuyusu, 10 metre çapa sahip. Toplamda 560 bin litre suyu depolayabilen keson kuyusunda 3 aktif pompa çalışacak. Saniyede 2 bin litre suyu denize deşarj edebilecek pompalar, keson kuyusunu 5-6 dakika içerisinde boşaltabilecekler.

SASKİ'DEN 100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Terme'de şehrin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan altyapı sorununa neşter vurduklarını belirten Belediye Başkanı Şenol kul, “İlçemizdeki altyapı çalışmalarını çok önemsiyoruz. Çünkü altyapı yoksa üst yapı olmaz. SASKİ ekiplerimiz ilçemizde hummalı bir çalışma içindeler, 100 milyon liranın üzerinde bir yatırımla ilçemizin birçok noktasında altyapı çalışmalarını sürdürüyorlar. Çay Mahallemiz ve genel olarak bu bölgemizdeki keson kuyusu çok önemli, çünkü bu mahallelerimizin kotu çok düşük. Burada ne kadar güçlü bir deşarj hattı kurarsak sel ve su baskınlarının da önüne geçmiş oluruz. Bu noktada aylardır çalışan SASKİ ekiplerimiz buraya modern ve güçlü bir keson kuyusu ve terfi merkezi inşa ettiler. Terfi merkezinin ilk denemelerini gerçekleştirdik. Sorunsuz çalışıyor. Aynı terfi merkezimize projelendirme çalışmaları SASKİ tarafından tamamlanan sanayi sitemiz ve Ünye Caddemizin de yağmur suyu hatları bağlanarak o bölgelerde şiddetli yağmurlarla birlikte oluşan su taşkınlarının da önüne geçmiş olacağız. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’a da teşekkür ederim” dedi.

ALTYAPIDAN SONRA ÜSTYAPI

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “İlçemizin altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Altyapı çalışmalarının yapıldığı bölgelerimizde elektrik ve internet hizmetlerinin de yer altına alınmasının ardından, üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Amacımız vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları tekrar tekrar yaşamalarının önüne geçmek ve daha sağlıklı bir şehir inşa etmek. Üstyapı konusunda ihalelerimiz hazır, kısa süre içinde altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarımızda yol çalışmalarına başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şehitler Tepesi 2024-08-02 19:23:42

Barajlara, göletlere pompalayın. Barajlar, göletler dolsun.

Avatar
Mert 2024-08-03 12:06:33

Ülkemiz kuraklık ve su kıtlığı dönemine girdi. Bilim insanları 2030 dan sonra Türkiye su fakiri olabilir diyorlar. Böyle büyük bir sorun ile karşı karşıyayken yağmur sularının denize gönderilmesi çok büyük bir israftır. Yağmur sularının denize değil, barajlara ve göletlere aktarılması lazım.

Avatar
yanlış 2024-08-03 19:40:25

haberi gördüm direk şunu düşündüm neden denize gönderiyoruz, arıtma tesisine göndersene kullana temiz tatlı su işte

Avatar
Hakan 2024-08-05 11:26:52

Türkiye kuraklık haritası alarm veriyor. İki büyük nehire ve onlarca küçüklü büyüklü akarsuya sahip Samsun'da bile bir kaç yıldan beri kuraklık hakim. Hal böyle olunca yağmur sularını Samsun daki en yakın barajlara ve göletlere aktarın. Kuraklık riskini en aza indirin.

Avatar
Mustafa Erdem 2024-08-04 14:01:47

Yahu suyu Anadoluya aktarsaniza biz burada kuraklık çekiyoruz.
Tatlı su denize gönderilir mi?
Su hayattır. Terfi istasyonu Konya ya Ankara ya gelmez mi?