banner388
banner390
banner408

Sedef hastaları müjde: Artık tedavisi var

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Güler Özden, sedef hastalığının artık tedavisinin olduğunu söyledi.

Sedef hastaları müjde: Artık tedavisi var

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Güler Özden, sedef hastalığının artık tedavisinin olduğunu söyledi.

30 Haziran 2018 Cumartesi 15:03
Sedef hastaları müjde: Artık tedavisi var

Samsun haber - OMÜ Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı tarafından, 1. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu gerçekleştirildi. Samsun'da bir otelde düzenlenen sempozyuma akademisyen ve uzmanlar katıldı.

Son gelişmelerin aktarıldığı konferansta uzmanlar sunum yaparken ünlü Alman dermatolog Prof. Dr. Thomas Ruzicka, "Atopic Eczema Management" isimli sunumunu yaptı.

Sempozyum Başkanı, OMÜ Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Güler Özden, organizasyonun önemine değindi.

Sedef hastalığının artık tedavisinin olduğunu belirten Doç. Dr. Müge Güler Özden, "Bu gelişmelerle birlikte hastalar rahat bir yaşam sürebilmekteler. Sedef hastalığı sadece cildi etkileyen bir hastalık değil. Kalp, eklem sağlığını sinsi bir şekilde bozduğu bir hastalık. Bu nedenle hastalarımızın hafif ve orta şiddette de olsa mutlaka tedavi edilmelerini öneriyoruz. Şiddetli hastalar için zaten tedavi kaçınılmaz. Yeni biyolojik tedavilerin geliştirilmesi ile birlikte, sedef hastalığının artık çaresinin olduğunu hastalarımızın bilmesi gerekir. Hastalarımızın özellikle üniversite hastaneleri ve dermatoloji uzmanlarına başvurmalarını tavsiye ediyoruz" dedi. 

Çeşitli tedavi yöntemlerini kendilerinin de desteklediğini ifade eden Özden, "Sedef hastalığının tedavisinin olmadığına dair duyumlarla hastalar, tıp dışı yöntemlere başvurabiliyorlar. Bitki ve değişik tedavi yöntemlerine başvurabiliyorlar. Bu yöntemler içerisinde güneş, istirahat, kaplıcaların kısmı faydaları var elbette. Bunları biz de destekliyoruz. Ama mutlaka öncelikle hekim kontrolünde tedavi almaları gerektiğini söylüyoruz. Hastalar internette gördükleri yanlış ve ticari bilgilere kanmamaları gerekiyor. Mutlaka hekimlerinden bilgi ve destek almaları gerekir. Hekimleri ile işbirliği yaparlarsa en doğru yönlendirme ile en konforlu en rahat tedaviye ulaşırlar. Sedef hastalığına bağlı olarak içilen bitkisel otlar karaciğerde ciddi hasarlara, böbrek kayıplarına ve başka cilt hastalıklarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bitkilerin içerisinde toksinlerin, zehirlerin de olabildiğini unutmamaları gerekir. Bu konuda dikkatli olmaları gerekir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.06.2018 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.