banner388
banner390

Tüfekçi: Milyonlarca gencimiz sizin iktidarınızda gülmeyi unuttu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekçi, YÖK başkanına sert açıklamalarda bulundu.

Tüfekçi: Milyonlarca gencimiz sizin iktidarınızda gülmeyi unuttu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekçi, YÖK başkanına sert açıklamalarda bulundu.

10 Temmuz 2024 Çarşamba 21:55
Tüfekçi: Milyonlarca gencimiz sizin iktidarınızda gülmeyi unuttu

İmren Nilay Tüfekçi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Yıllardır ülkemizin kanayan yarası olan eğitim sistemimizin, İlkokul düzeyinde başlayan sorunları, öğrencilerimiz Üniversite'ye gidene kadar devam etmekte ve Üniversite çağında ise gençlerimize yalnızca karamsarlık ile hayal kırıklığı hediye etmektedir. Henüz Üniversitedeyken iş bulma kaygıları başlamakta ve geleceğe dair umutları yok denecek kadar azalmaktadır" dedi.


YÖK Başkanı Erol Özvar'ın yaptığı açıklama ile üniversitelerde ikinci öğretim programlarını kapattıklarını belirten Tüfekci; "Bu çalışmanın üniversitelerdeki kaliteyi arttırmaya yönelik en önemli çalışma olduğunu duyurmuş! Bu mu sizin kaliteyi arttırmak için yaptığınız en önemli çalışma? Milletimizi soktuğunuz ekonomik çıkmazda, ikinci öğretimi tercih eden öğrencilerimizin birçoğu gündüzleri kafelerde fabrikalarda çalışmak zorunda olduğu için akşamları eğitimini almak durumunda. Bu kadar mı görmüyorsunuz gözünüzün önünü." diye konuştu.

İYİ Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkanı Tüfekci sözlerine şöyle devam etti: "Niyetiniz halis ise ve gerçekten üniversitelerde kaliteyi arttırmak istiyorsanız yapmanız gerekenler bellidir. Apartman dairelerindeki içinde yetkin eğitimcisi bulunmayan özel üniversiteleri kapatın. Her şehre açtığınız içinde bir tane bile profesörü olmayan bina yığınlarına gerçek bir Üniversite niteliği kazandırın. Torpille diploma dağıtmayı bırakın! Önce bunları yapın ki gençlerimiz mezun olduklarında hak ettikleri değeri görebilsin, yıllar boyu verdikleri emeğin karşılığını alabilsin. Milyonlarca gencimiz sizin iktidarınızda mutlu olmayı, hayal kurmayı unuttu. Onlara yaşayamadıkları bir gençlik borçlusunuz. Bir an önce atacağınız adımları bunu bilerek atın."diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 10.07.2024 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.