banner388
banner390
banner408

YAŞAR, “NAKLİYECİLERİN MASRAFI YÜKÜNDEN AĞIR”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, karayolu taşımacılık sektöründe işsizliğin ve bunun yanında masrafların her geçen gün arttığına işaret ederek, nakliyecilerin masraflarının yüklerinden ağır hale geldiğini söyledi.

YAŞAR, “NAKLİYECİLERİN MASRAFI YÜKÜNDEN AĞIR”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, karayolu taşımacılık sektöründe işsizliğin ve bunun yanında masrafların her geçen gün arttığına işaret ederek, nakliyecilerin masraflarının yüklerinden ağır hale geldiğini söyledi.

05 Nisan 2021 Pazartesi 16:19
YAŞAR, “NAKLİYECİLERİN MASRAFI YÜKÜNDEN AĞIR”

TBMM’de konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ülkemizde yurtiçi taşımalarının yüzde 90'lık bölümünün karayolu marifetiyle yapıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Mevzuat problemi
“Bugün özellikle pandemi sürecinde nakliye sektöründe on binlerce kişi bu konuda işsiz kalmıştır. Araçlar yurt dışında mevzuattan kaynaklı çok sayıda problemle karşılaşmaktadır. Nakliyecilerimiz yurt içindeki paralı yolların rakamlarını bile karşılamaktan maalesef çok uzak durumdadır.

Akaryakıt zamları

Yani bugün özellikle nakliye sektöründeki en büyük problemlerden birisi akaryakıt zamlarıdır. Köprü ve otoban geçiş ücretleridir.  

Köprü geçişleri zamlandı

Osmangazi Köprüsü yüzde 25 zamlandı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yine aynı şekilde kamyonlar için 137,30 TL’den 171,50 TL’ye, Tırlar için 170,80 TL’den 213,50 TL’ye, yükseldi. 

Belge yükü sürüyor

Belge fiyatları K1, K2 belgeleri 10 bin liradan 20 bin liralara çıktı. Yani bu maliyetlerle bizim kamyoncularımızın, tır şoförlerinin uluslararası arenada rekabet etme şansları çok zor. Bu konuda net desteğe ihtiyacımız var.

Nakliyeciler destek bekliyor

Nakliyeciler de taksici esnafı gibi ÖTV desteğinden yararlanarak araçlarını yenilemek istiyor. Bu konuda destek bekliyorlar.

Tır şoförlerinin sorunları

Yine, uluslararası arenada mesela bizim Azerbaycan'da yaklaşık 600 dolar, 720 dolar yol kullanım ücreti ödüyoruz, İran'da ödüyoruz ama maalesef onlar Türkiye'deki kara yollarını kullanırken bu rakamları ödemiyorlar. 
Bir de bunun yanı sıra mesela ateşli ürün taşıyormuşuz gibi, adının üzerinde "iplik" olsun yani yanıcı ne olursa olsun özellikle Azerbaycan'da bununla ilgili artı 100 dolar da para ödüyoruz. Bunlar nakliyecilerimiz için önemli rakamlar. Özellikle Asya'ya gönderdiğimiz tırların Türkmenistan da dâhil- giriş çıkışlarında ciddi problemler var. 

Sivas-Samsun demiryolu

Yani bu ulaşım konusunun, nakliye konusunun, demir yolunun ciddi bir şekilde ele alınması lazım. Cumhuriyetin ilk yıllarında, Sivas'ın Kalın ilçesinden Samsun'a 387 kilometrelik mesafeyi altı yılda yapmışız o günün teknolojisiyle. Biz daha bugün altı senede sadece bu hattın iyileştirme çalışmalarını ancak sonuçlandırabildik. Şu an deneme seferleri yapılıyor, inşallah, ümit ediyorum, bir an önce devreye girer”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.