Ayrıca bu vakıflara maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından çıkarılan borçların terkini imkânı da sunduğunu belirten Yaşar bu duruma itiraz etti.
Bedri Yaşar bu maddenin Anayasanın 49.,60. Maddelerine aykırı olduğunu vurgulayarak, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:
“Anayasa’nın 49’uncu maddesi: “Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır.” der. Ancak bunu derken de Anayasa Mahkemesinin de belirttiği gibi;
bu kural ile genç ve işsiz olanların istihdamının hedeflendiğini belirtmektedir. Yine bu Madde Anayasanın 60. Maddesine aykırıdır. Anayasanın 60. Maddesi “Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar.” der. Halbuki getirilmek istenen madde sosyal hukuk devletinin amacıyla, göreviyle ve eşitlik ilkesiyle bağdaşmamaktadır.”
VATANDAŞIN GERÇEĞİ GEÇİNEMEMEK
Günün ekonomik koşullarının tansiyonuna ve değişen Ekonomi Bakanına ilişkin değerlendirme yapan Bedri Yaşar; “Siz Diyorsunuz ki: "Faizi aşağı çekeceğiz, bunun yanında kurun ne hâli varsa görsün. Biz istiyoruz ki insanlar bu birikimlerini dolarda biriktirmesinler yatırım yapsınlar. Ama sayenizde yatırım, biriken paranın yüzde 60'ı, maalesef dolar olarak bankalarda yatıyor, bu da bu ülke açısından inanılmaz bir kayıptır. Ekonominin temeli güvendir. Maalesef siz Bakanı değiştiriyorsunuz, ama sonuç değişmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız konuştukça rakamlar değişiyor. Bizim size tavsiyemiz hiç olmazsa şu on gün hiçbir şeyi konuşmayın, göreceksiniz dolar kendiliğinden yüzde 10 düşecek, bu da bir hizmet şeklidir” dedi.
Bedri Yaşar asıl konuşulması gerekenin gıdaların zincirlere vurulması, TL’nin dolar karşısında savunmasız kalması, vatandaşın hayatını askıya alması olduğunu söyledi.
vergi dilimlerini gündeme getirin meclise, %27 vergi mi olur