banner388
banner390

A.Hatayspor - Samsunspor Maçının Öne Çıkan Notları 

Süper Lig'deki son maçında Gaziantep FK'yı 1-0 mağlup eden Samsunspor, Aralık 2023'ten bu yana üst üste iki galibiyet alamıyor.

A.Hatayspor - Samsunspor Maçının Öne Çıkan Notları 

Süper Lig'deki son maçında Gaziantep FK'yı 1-0 mağlup eden Samsunspor, Aralık 2023'ten bu yana üst üste iki galibiyet alamıyor.

01 Eylül 2024 Pazar 16:40
A.Hatayspor - Samsunspor Maçının Öne Çıkan Notları 

Samsunspor Haber - Samsunspor'un geçtiğimiz hafta oynayacağı Rams Başakşehir maçı play-off mücadeleleri nedeniyle ertelenmişti. Kırmızı beyazlılar,  son olarak Gaziantep Futbol Kulübü'nü deplasmanda Holse'nin golüyle 1-0 galip gelmişti. Thomas Reis'in ekibi ilk hafta ise Beşiktaş karşısında etkili oynamasına rağmen sahadan puansız ayrılmıştı. Samsunspor bu akşam Mersin'de Hatayspor ile karşı karşıya geliyor. Bu akşam saat 21.45'te başlayacak zorlu maçı Cihan Aydın yönetecek. Futbolseverler bu karşılaşmayı beIN SPORTS 2 ekranlarından takip edebilecek. Bu kritik maçın öne çıkan notları ise dikkat çekiyor. 

MAÇTAN NOTLAR 

--------------

● Bugüne kadar Hatayspor ile Samsunspor arasında oynanan dört lig maçını da ev sahibi ekipler kazanırken (Hatayspor 2G-2G Samsunspor), bu karşılaşmaların üçünde galibiyeti alan taraf gol yemedi.

● Süper Lig'deki son maçında Gaziantep FK'yı 1-0 mağlup eden Samsunspor, Aralık 2023'ten bu yana üst üste iki galibiyet alamıyor.

● Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Hatayspor (1B), daha önceki 13 iç saha karşılaşmasında aldığı galibiyet sayısını eşitlemek istiyor (3G 5B 5M).

● Bu sezon oynadığı tek deplasman maçında Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup eden Samsunspor, Süper Lig'de boy gösterdiği daha önceki 31 sezon arasında sadece 1986/87'deki ilk iki dış saha karşılaşmasından galip ayrıldı.

● Hatayspor'un Süper Lig'de oynadığı son dokuz maçın sekizinde karşılıklı goller atıldı (Hatayspor 13-14 Rakipler) ve bu karşılaşmalar toplam 27 gole sahne oldu (ortalama 3).

● Süper Lig'in ilk üç haftasında da maçının ilk golünü atmayı başaran iki takımdan biri olan Hatayspor (diğeri Fenerbahçe), toplam 137 dakika skor avantajıyla oynadı ancak üç karşılaşmayı da kazanamadı (1B 2M). Hatay ekibi, bu üç maçta 89'uncu dakika dolduktan sonra yediği birer golle puan kaybetti.

● Bu sezon Süper Lig'de rakiplerine en fazla net gol pozisyonu veren takım Hatayspor (15). Şu ana kadar oynadığı iki maçta üç net fırsat üreten Samsunspor ise bu pozisyonların sadece birini gole çevirebildi.

● Süper Lig'in 2023/24 sezonundan bu yana en fazla gol atan Hatayspor oyuncusu konumundaki Carlos Strandberg (10), ligde çektiği son beş isabetli şutun üçünü gole çevirdi.

● Geçen sezon görev yaptığı 31 Süper Lig maçında üç gole katkı sağlayan Joelson Fernandes (3 asist), Hatayspor'un bu sezon ilk üç haftada attığı dört golün üçünde pay sahibiydi (2 gol & 1 asist).

● Bu sezon Süper Lig'de Samsunspor formasıyla en fazla sahipsiz top (17) ve hava topu (8) kazanan oyuncu Rick van Drongelen

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.