banner388
banner390

Samsunspor Sahipsiz Değil!

Samsunspor Taraftar Grupları tarafından basın açıklaması yayımlandı. Samsunspor-Konyaspor maçındaki skandal hakem hatalarına dikkat çeken Samsunspor Taraftar Grupları, "Samsunspor sahipsiz değil!" dedi.

Samsunspor Sahipsiz Değil!

Samsunspor Taraftar Grupları tarafından basın açıklaması yayımlandı. Samsunspor-Konyaspor maçındaki skandal hakem hatalarına dikkat çeken Samsunspor Taraftar Grupları, "Samsunspor sahipsiz değil!" dedi.

15 Eylül 2024 Pazar 14:43
Samsunspor Sahipsiz Değil!

Samsunspor Haber- Samsunspor Taraftar Grupları, yayımladıkları basın açıklamasında, Konyaspor maçında yaşanan hakem hatalarına dikkat çekerek, bu hataların maç sonucuna etki ettiğine dikkat çekerek tepki gösterdi. Samsunspor Taraftar Gruplarının açıklaması şu şekilde;


Futbolda yenmek kadar yenilmenin de var olduğunu iyi biliyoruz. Ancak hak yenilmesini, art niyetli kararlar verilmesini asla kabul etmiyoruz. Samsunspor – Konyaspor karşılaşmasında yaşananlar, basit hakem hataları olarak değerlendirilemez. Özellikle verilmeyen penaltı pozisyonları, bariz bir art niyet göstergesidir.

Maç sonrası ulusal kanallarda yayınlanan spor programlarında, eski futbolcu ve eski hakemlerin de bu karşılaşma ile ilgili bizlerle aynı fikirde olması, Samsunspor üzerinde oynanmak isteyen oyunların büyüklüğünü net bir şekilde gösteriyor;

Rıdvan Dilmen'in, "Samsunspor Konyaspor maçı rezalet biçim almış. Bu rezillik hepimize yeter. Futbol yönetimi adaletli olsaydı, o penaltı verilirdi" şeklindeki açıklamasına dikkat edin!

Eski hakem Bünyamin Gezer'in, maçla ilgili olarak, "90 dakika izledim. Hakem Samsunspor'a puan vermemek için gelmiş. Bu penaltıyı vermeyen hakem, VAR'ın da orta hakemi çağırmaması, maçın baştan Konyaspor'a verilmiş olmasından kaynaklanıyor" açıklaması hislerimize tercüman oldu!

Eski hakem Erman Toroğlu'nun, "Türkiye'de futbol yönetiminden utanmak istiyorsanız, dünkü Samsunspor Konyaspor maçını izleyin. Hakem 2 net penaltı vermedi. Maçtan önce maçın kararı verilmiş. Hükmünde de şöyle yazıyor; Samsunspor'a 0 puan!" şeklindeki açıklaması olayın ciddiyetini ortaya koyuyor.

Söz konusu haksızlığın, emek hırsızlığının bu defaki aktörü VAR Hakemi Bülent Birincioğlu olmuştur. Trabzon bölgesi hakemi olan Birincioğlu, art niyetin sahada vücut bulmuş halidir! Samsun ve Trabzon arasındaki futbol rekabetini bile bile, Trabzon bölgesinden bir hakemi Samsunspor maçına hakem atamak, akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Orta hakemi VAR'a çağırmayan Birincioğlu, niyetini ortaya koymuştur.

Gol'den önce Zeki'ye yapılan faulü görmeyen, rakip takımın 90 dakika boyunca futbolu çirkinleştirmesine göz yuman, rakip takım kalecisinin maç boyunca topu oyuna sokmama çirkefliğine sessiz kalan hakem yönetimine yazıklar olsun. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, hakemlere yönelik olarak, “Sahadaki hakemlerin insani hata yapma opsiyonu var ama VAR hakemlerinin hata yapmasını kabul etmiyorum. VAR da defalarca seyredip de hata çıkıyorsa, orada art niyet ararım” şeklindeki konuşmasını hatırlıyoruz!

Adaletten ve haktan bahseden TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, bu adaleti ve hakkı ne zaman sağlayacak? Bizim kaybettiğimiz puanların hesabını kim verecek? Federasyon seçimlerinin intikamını mı almaya çalışıyorsunuz?

Samsunspor taraftarının, bu kadar büyük adaletsizlikler karşısında daha ne kadar sabredebileceğini sanıyorsunuz? Bu adaletsizliklerin, ülkemizde ciddi kaoslara neden olabileceğini görmüyor musunuz? Amacınız, tribünleri sahaya indirmek ve ülkede karışıklığa sebep olmak mı?

Buradan bir kez daha yüksek sesle dile getiriyoruz; Samsunspor, üzerinde oyunlar oynanabilecek, art niyetli planlar gerçekleştirilebilecek bir kulüp değildir! Konyaspor maçındaki emek hırsızlığının hesabının sorulmasını bekliyoruz! Aynı mağduriyetin yeniden yaşanmaması için de, Samsunspor maçlarına KALİTELİ! hakemler görevlendirilmesini istiyoruz.

Lig’in ilk haftalarında başlayan bu oyunların devam etmesinin, beraberinde gerginlikten başka bir şey getirmeyeceğini herkes bilsin! Bırakın sahada hakem desteği alan değil, iyi olan kazansın! Samsun gibi güçlü ve büyük bir şehrin takımına, milyonların sevdası olan Samsunspor’a karşı ‘art niyet’ besleyenler bir kez daha düşünsün!

Samsunspor Sahipsiz Değil!

Samsunspor Taraftar Grupları

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baki 2024-09-15 14:53:33

Bu hakemler bilinçli veriliyor.

Avatar
Ertuğrul 2024-09-15 19:48:04

Hırsız kelimesi az gelir

Avatar
Zafer yilmaz 2024-09-15 20:34:45

Sahipsiz değilsek basaksehir maçında 10 bine oynamamali takim o stati doldurmamiz lazım

Avatar
Gılgamış 2024-09-15 22:02:10

Orta hakem ele resmen çarpan topu, görmese bile trapzonlu var hakemi niye müdahale etmedi...?...

Avatar
Sade vatandaş 2024-09-15 22:17:24

Her şeyde olduğu gibi uyutuluyoruz, uyuyoruz, hakem maçı katletmek için görevlendirildi, o kadar güzel hipnoz etti ki bizi ne olduğunu anlayana kadar maç bitti. Masa başı, siyasi rantlar ile yönetilecekse lig, süper lig olmasın adı, bizler bizler uyanalım artık.

Avatar
S özka 2024-09-15 22:19:26

Bizler başka maçamı baktık hacaba

Avatar
Balıkçı 2024-09-15 22:39:38

2 Penaltı da verilmedi...
Kaptan topu alarak orta hakeme vererek sahadan takımını cekmeliydi...
Buradaki Emek hırsızlınığa en güzel cevap olurdu....

Avatar
yalcin 2024-09-16 04:05:27

Peki samsunlu ne kadar takimina sahip cikti ? Stadin ne kadari doluydu ? Sen kentine takimina sahip cikmazssan boyle gelir hakkini calar giderler .