Samsun'da ve Karadeniz bölgesinde yaşayan savaşçı kadın topluluğu Amazon Kadınlarının tanıtım filmi.
Amazon Köyü
Thermedon Çayı yöresinde kurdukları Themiskyra kentinde yaşadığı belirtilen amazonlar, Eflatun ve Socrates’in eserleri ile Homeros’un İlyada’sında da geçiyor. Anadolu’nun en eski uygarlıklarından olan Hititlerin günümüze kadar ulaşan tabletlerinde de bahsi geçen amazonlar, Samsun ve yöresinin tarihi ve kültürel değerlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile On Dokuz Mayıs Üniversitesi tarafından hayata geçirilen köy, Samsun’a gelen turistlerin bir numaralı ziyaret noktası.
Amazon Adası
Amisos Tepesi’nin yamacında 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan ve ismini savaşçı bir kadın toplumu olan amazonlardan alan Amazon Adası, devasa boyutlarıyla Samsun’un pek çok noktasından görülebilen Amazon ve Anadolu Aslanı Heykelleriyle ünlü.
Amazon Adası’nda girişinde ziyaretçileri karşılayan dev Amazon Savaşçısı Heykeli, 12.5 metre yüksekliğe ve 4 metre genişliğe sahip. 6 ton ağırlığındaki heykel, Samsunlu ve Ankaralı heykeltıraşlardan oluşan 10 kişilik bir grup tarafından 5 aylık bir çalışma süresi sonunda tamamlanmış. Elinde kalkan ve mızrağı ile adayı bekleyen amazon kadın savaşçı heykeli, olanca heybetiyle Karadeniz kıyılarına ayrı bir estetik katıyor.