Yaşadığımız Hayat

Abone Ol

insanın yaşadığı hayat hakkında bir öngörüsü vardır.

Hayata karşı olumlu olumsuz yaşanmışlıkları vardır.

Bu yaşanmışlarımızdan şu veya bu şekilde bir ders çıkartmışızdır.

Kimimiz karıncalar ve arılar gibi geceli gündüzlü çalışırız, kimimiz de cırcır böceği gibi yan yatar keyif çatarız.

Kimimiz üretiriz, kimimiz o üretenlerin sırtından geçiniriz.

Yaşadığımız şu dünyada insanın insana yaptığı adaletsizlikler, insanın insanı kendisine bağımlı kılmaya çabalaması insanlığın var oluşuna aykırılığı ortada.

Çoğumuzun yetersizlikleri, küçük çıkarlarımız, bir yerde güç devşiren anlayışımız insanı insana kul ettirmeye kadar götürüyor.

Kimimizde anladığımız dünyada kısacık ömrümüzü olduğumuz gibi yaşamak isteriz ancak ne yazık ki güç ilişkileri, para otoriteleri, insanların birkaç bin yıldır kendi akıllarınca yarattıkları düzenlerin çerçevesine takılmasından dolayı hareket alanlarımızı daralmaktadır.

İnsan Yaşadıkça Hayatın Dayattığı Gerçekler ile Karşılaşıyor 

Şu yaşadığımız kısacık dünyada küçücük bir şey yapmadan dünyayı yarattığını göstermeye çalışan, sürekli önde gözükenler dünyanın sefasını çekerken, bazılarımız da gece ve gündüz demeden çalışırız ancak karnımız yine doymaz. Ancak bazıları da ya hiç çalışmaz veya az çalışır ancak çok kazanır.

Ozanın ifadesi ile kimi parmağını yalar kimi bal yutar.

Mutlaka bazı zorlukları yaşayarak tecrübe etmek gerekir.

Eğer o kadar da kolay olsaydı bugün insanlık başarılı insanların yaşamdan öğrendiklerini olduğu gibi yaşamlarına aktarırlardı.

Böylece daha az emekle kolay bir yaşam elde edilmiş olurdu ki bu hiçbir zaman insan beyninin işleyişi ve bilgi edinme ilkesine aykırıdır.

Ancak hayatın gerçeği her insan kendisi kendi yolunu mutlaka kendisi örmelidir. Bütünü görmek ve onu anlaşılır bir şekilde dile getirmek ve hayatı planlamak gerekir. Bu da ancak belirli bir bilinçle oluşur.

Bilinçte kolay kazanılmıyor. Okumak, yazmak, yaşadıklarımızı analiz etmek, tekrar okumak, okuduklarımızdan etkilenmek ve sonunda kendimize bir yol haritası çıkarmamız gerekir.

Yaşadıklarımızdan ders çıkarmak, sorumluluk almayı gerektirir.

Karınca kaderince hayatta her birimiz gibi benim de edindiğim bazı tecrübelerim var tabii. Bunların başında öncelikli olarak iyi bir gelecek kurgunuz ve yol haritanızın olmasıdır. Yol haritanız aynı zamanda yaşam kılavuzunuzu da içermeli. Yol haritası yaşadığın gerçeklerden kopuk olmayan ve ulaşılabilir bir hedefi içermelidir.

Yorganınıza göre ayağınızı uzatmanız gibi.

Ancak yaşanan yaşanmıştır ve geriye dönerek bir daha geçmiş yaşanmayacağından, geleceğe yönelip daha organize edilmiş bilinçli bir yaşam kurmaya bakmak daha yararlı olur diye düşünmeliyiz.

Mutlak bugünün işini yarına bırakma.

Aklında yapman gereken bir iş varsa yap ve işini de yarım bırakma.

Yarım bıraktığın işlerin tümü zaman ve enerji kaybıdır.

Yaşadığımız dünyayı yaşayamaz hale getirirsek biz de bu yaşamdan aynı şekilde zarar görürüz.

Ne diyelim güzel düşünelim, güzel yaşayalım.