Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor
2024-07-29 14:04:20

Sizde Yaşlanacaksınız

Mümin Argun

29 Temmuz 2024, 14:04

Herkes normal şartlarda bir gün yaşlanacaktır.

Yaşlıya zulmeden yaşlıya neyi reva gördüyse aynısını misliyle yaşayacaktır.

Yaşlılara saygı göstermek hem örf ve adetlerimizde vardır hem de dini inancımızda. Ayrıca bu, insanlığın zorunluluklarından birisidir de. Her birimiz, bir gün geldiğinde bizim de yaşlanacağımızı bilmeli, yaşlılara hürmette kusur etmemeliyiz. Yaşlanan anne ve babalarımıza sahip çıkmalı, onları korumalı, bakımlarını üstlenmeli ve asla saygıda kusur etmemeliyiz. Bilmeliyiz ki biz onlara nasıl davranırsak, torunlarımız da bize öyle davranacaktır.

Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır.

Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır.

Yaşlılar her yerde karşımıza çıkabilir.

Evimizde dedemiz, ninemiz hatta annemiz ve babamız yaşlı bireyler olabilirler.   Onlara saygı yanında sevgilerimizi de göstermeyi ihmal etmemeliyiz.

Her yaşlı birbirine benzemez ama hemen hemen çoğunun istediği şey mutlaka ama mutlaka saygıdır.

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir.

Ve bir gün herkes mutlaka yaşlanacaktır.

Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur.

Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.

Her insan doğar, yaşar ve ölür. Bu süre zarfında çeşitli evrelerden geçer. Bu evreler bebeklik, çocukluk, gençlik ve yaşlılık evreleridir. Hepimizin bildiği gibi yaşlılık evresi artık ömrün sonuna geldiğinin bir nevi göstergesidir.

İnsanlar yaşarken çeşitli tecrübeler edinir, hayatın uzmanı haline gelirler.

Yaşlılar da hayat konusunda uzmanlaşmış kişilerdir.

Onların bu tecrübelerinden yararlanmak, bilgilerinden istifade etmek gerekir.

Yaşlılara baktığımızda aynada kendimizi görmeliyiz.

Bir gün mutlaka biz de yaşlı olacağız. Otobüste, metro’da giderken onlara yerimizi vermek, merdivenden çıkarken gerekirse destek olmak ve trafik ışıklarında gerekiyorsa koluna girip ona rehberlik etmek bizim için görev olmalıdır.

Tüm yaşlı insanların önünde saygı ve sevgiler.. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.