Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor
2024-05-21 11:18:35

TASARRUF  

Mümin Argun

21 Mayıs 2024, 11:18

Günümüz insanının giderek artan ortak özelliği harcamak, tüketmek ve hep daha fazlasını istemek diyebiliriz.

İsteklerimizin dozunu ayarlamak, bütçemiz ile istek dengemizi doğru kurmak tasarruf bilinci için atacağımız ilk adımdır.

Tasarruf bir fidandır.

Zamanla büyür ve yıllar sonra meyve verir. Her zaman azar azar kenara konan birikimler yıllar sonra bakıldığında büyük miktarlara dönüşür.

Bu birikimler kişinin zor zamanında ona bir dayanak olur.

Bu nedenle herkes zor günlerini düşünerek tasarruf yapmalıdır.

Tasarruf, kişinin elinde bulunan şeylerin kıymetini bilmesi; onları müsrifçe harcamadan birikim sağlayabilmesi demektir.

Tasarruf geleceğe karşı tedbir almaktır.

Her insanın belirli bir geliri bulunur. İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmek için mutlaka birtakım harcamalar yaparlar.

Ancak bugünün yarını da vardır ve yarının ne getireceği belli olmaz.

Bu nedenle yarının kötü sürprizlerine karşı her zaman tedbirli olmak gerekir. Maddi tedbirin yolu tasarruftan geçer.

İnsan gelirinin bir kısmını mutlaka zor günleri için bir kenarda biriktirmelidir.

Eğer bunu yaparsa gelecekte karşılaşacağı kötü sürprizlerden fazla zarar görmeden kurtulabilir.

Tasarruf, maddenin değerini bilme; onu yerinde ve zamanına göre kullanabilme, bir tedbir vasıtası olarak değerlendirebilme demektir. Hayatta maddî bunalımlara düşmemek için tasarrufa ihtiyaç vardır.

Herkes gelirinin bir kısmını zorunlu yerlere harcadıktan sonra, geri kalan bölümünü, gelecekte düşebileceği kötü durumlar veya birtakım ideallerinin gerçekleşmesi için biriktirmelidir.

Tasarruf, meyvesini zamanla verir.

Bugünden azar azar, karınca kararınca biriktirdiğimiz paralar bir gün bizi şaşırtan, bazı maddî arzularımızı gerçekleştirecek kadar büyük bir yekûn oluşturur.

Tasarruf yapan herkes, sonunda böyle mutluluk verici bir sonuca kavuşur. Böylece, insanın isteklerine kavuşabilmesinin bir bakıma elinde olduğu anlaşılır Tasarruf yapan kimseler tedbirli kimselerdir; önceden hazırlıklı oldukları için güç duruma düşmezler. Tasarruf bir köşede birikmiş paraları, her zaman onların yardımcısı, desteği ve huzur kaynağıdır.

İnsanoğlu tasarrufa çocuklukta alışmalıdır. Kendi ihtiyaçlarını tasarruflarıyla almaya çalışan çocuklar, en güzel alışkanlıklardan birini elde etmiş olurlar. Tasarruf varlığın garantisidir.  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.