Yaşlanmak çoğumuz için kolay kabul edilebilir bir durum değildir. Neyse ki bizler bu gibi durumlarda kişiye özel çözümler üreterek elimizden geldiğince süreci yavaşlatıyoruz. ‘’Her yaşın bir güzelliği var canım, ben doğallıktan yanayım’’ diyenlerin de sesini duyar gibiyim. Tercih tabi ki size ait ama uygulamalar hakkında bilgilendirildikten sonra karar vermek daha doğru olur.
Aslında geçmişe oranla estetik müdahalelerle ilgili daha bilinçli hale gelsek de hala bazı doğru bilinen yanlışlara sahibiz. Örneğin her yapılan uygulamayı botoks zannedip dolguları da silikon diye adlandıranlar veya abartılı oranlara sahip olan medyatiklere benzemekten korkanlar var. Bu yazımda en çok merak edildiğini düşündüğüm sorulara açıklık getirmek istedim. Herkese iyi haftalar…
Botoks zehir midir?
Bilinenin aksine yılan zehiri değil bir bakteriden elde edilen toksindir. Ancak estetik amaçlı uygulanan dozu yaklaşık 1/500 oranında olduğundan zehir denilemez.
Hangi bölgelere uygulanabilir?
En sık uygulandığı bölgeler alın, kaş ortası ve kaz ayakları olmakla beraber, çene hattına ve boyun bölgesine uygulandığında yüzde bir lifting etkisi sağlamaktadır. Çene sıkma problemi olanlarda ve aşırı terlemesi olanlarda tedavi amaçlı da kullanılmaktadır.
Nasıl yapılır, ne kadar zaman alır?
Uygulama yaklaşık olarak 15-20 dakikalık bir zaman diliminde enjeksiyon yöntemiyle yapılmaktadır.
Botoksun etkisini ne zaman görürüm?
Yaklaşık 2-3 gün içerisinde etki başlar ve yaklaşık 4-6 ay devam eder.
Etkisi geçtiğinde daha kötü olur muyum?
İlk baştaki halinize geri dönersiniz herhangi bir deformasyona sebep olmaz.
İfademde bozulma olur mu?
Kişiye özel uygun dozlar kullanıldığında doğal ve dinamik bir görünüm elde edilmektedir.
Kırışıklıklarım tamamen açılır mı?
Botoks kas hareketlerinde yavaşlamaya neden olduğundan cildinizde kırışıklıklar oturmadan yaptırmanızda fayda vardır. Aksi takdirde beklenen etkiyi alamazsınız. Bu nedenle cilt tipine göre değişmekle beraber 20’li yaşlarda dahi yapılabilen bir uygulamadır.
Kimlere uygulanamaz?
Hamile, emzirenler, bazı kas hastalıklarına uygulama yapılmamaktadır.